Jak se připravit na odjezd na Nový Zéland

  1. Úvodní schůzka

    Při osobní schůzce Ti rádi doporučíme, jaká škola a kurz by pro Tebe byli vhodné. Naši specialisté mají zkušenosti se studiem v zahraničí, a tak Ti rádi zodpovědí Tvé dotazy a poradí, jaké studium vybrat.

    Při vybírání vhodné školy a zaměření jazykového kurzu je dobré brát v potaz:

    • Na jaké jazykové úrovni jsi
    • Tvou motivaci ke studiu, např. zda potřebuješ podstoupit jazykové zkoušky
    • Zaměření Tvého dalšího studia, nebo kariéry,
    • Tvé finanční možnosti,
    • Tvé pracovní vytížení při studiu apod.
  2. Předběžná kalkulace nákladů

    Ve chvíli, kdy si vybereš jazykovou školu a příslušný kurz, rádi Ti zpracujeme předběžnou cenovou kalkulaci nákladů. Tato kalkulace je nezávazná a dává Ti lepší přehled o nákladech spojených s vycestováním do dané země.

    Následně se můžeš rozhodnout, jestli bys chtěl kalkulaci upravit - např. přidat, či odebrat týdny studia nebo zvážit také možnost pracovních programů.

  3. Školní přihláška - Enrolment form

    Pokud budeš s kalkulací spokojen/a, pomůžeme Ti vyplnit přihlášku dané školy, tzv. Enrolment form.

    Ve formuláři vyplníš:

    • osobní údaje
    • požadovaný typ kurzu
    • délka kurzu
    • požadovaný typ ubytování apod.

    V přihlášce se zároveň seznámíš s podmínkami dané školy při Tvém případném zrušení či změně kurzu.

  4. Faktura školy - Invoice

    Po odeslání přihlášky ze školy obdržíš potvrzení o dostupnosti Tebou vybraného kurzu a fakturu k zaplacení školného, tzv. Invoice. Kurz se platí bankovním převodem přímo na účet školy. Pokud nemáš s platbami do zahraničí zkušenosti, rádi Ti pomůžeme bankovní příkaz vyplnit.

  5. Potvrzení o přijetí - Confirmation

    Platba do zahraničí se obvykle procesuje 5 dní, poté Ti škola zašle tzv. Confirmation, tedy potvrzení o přijetí do kurzu a doklad o zaplacení.

  6. Vyřízení víz

    Pokud chceš na Novém Zélandu studovat, můžeš tak učinit na 2 typy víz:

    • Pokud Tvé studium nepřekročí dobu 3 měsíců, můžeš studovat na Working Holiday víza, která Tě opravňují také pracovat, anebo bez víza
    • Pokud bys chtěl/a studovat na Novém Zélandu po dobu delší než 3 měsíce, budeš si muset zažádat o studentské vízum. K tomuto vízu budeš potvrzení ze školy potřebovat. Více informací o vízech na Nový Zéland najdeš zde.
  7. Co dál?

    • Před odletem je dobré zvážit, kde budeš ubytován/a
    • K jazykovým kurzům Ti ve spolupráci se školami dokážeme zajistit např. ubytování v hostitelské rodině
    • Jinou alternativou na prvních pár dní může být ubytování v hostelu
    • Dále si budeš muset zarezervovat zpáteční letenku, tato rezervace je nutná pro vstup na Nový Zéland, stejně tak jako cestovní připojištění, které velmi doporučujeme
  8. Přílet na Nový Zéland

    Ještě před vstupem na Nový Zéland imigrační úředník prověří Tvé dokumenty:

    • Budeš muset předložit pas a vízum (pokud necestuješ na Zéland na pouhé 3 měsíce - pak vízum nepotřebuješ) a také vyplněnou kartu o vstupu do země, kterou obdržíš v letadle. Kartu přeloženou do češtiny si můžeš prohlédnout zde
    • Dále budeš podle účelu Tvé cesty dokládat například potvrzení o přijetí ke studiu, tzv. Confirmation, cestovní pojištění na dobu pobytu nebo doklad o dostatečném finančním krytí
  9. První den školy

    Pokud jsi vyrazil/a na Zéland za studiem, první den školy, tzv. Orientation day, bude probíhat takto:

    • Nejdříve absolvuješ rozřazovací test, na základě kterého budeš zařazen/a do správného jazykového kurzu podle Tvé úrovně
    • Následně Tě zástupci školy seznámí se školou, jejím vybavením a způsobem výuky
    • Poté se většinou jde na procházku městem, abyste se seznámili s dopravou a kulturou, věděli, kde co najdete
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace