Pracovní víza na Nový Zéland

Pracovní víza na Nový Zéland

Získat klasické pracovní vízum na Nový Zéland není úplně jednoduché. Celý proces provází spousta příprav a dokládání mnoha dokumentů imigračnímu úřadu. Hledání stálé práce a imigrace na Nový Zéland je poměrně obtížné, pro více informací se podívej do sekce imigrace na Nový Zéland.

Pokud chceš na Novém Zélandu pracovat, můžeš si zažádat o některé z krátkodobých pracovních povolení zmíněných níže:

Temporary Work

O toto povolení můžeš zažádat pokud:

  • máš konkrétní pracovní nabídku od novozélandského zaměstnavatele
  • jedeš na Nový Zéland pracovat na konkrétní událost - např. veletrh zemědělských strojů apod.
  • jsi student na Novém Zélandu a chceš získat nejen studijní, ale i pracovní zkušenosti
  • chceš se připojit ke svému partnerovi a pracovat

V rámci této kategorie můžeš žádat o různá pracovní povolení. Vzhledem k tomu, že nepředpokládáme, že by tento typ víz patřil mezi ty nejvyužívanější, podívej se prosím zde, kde si můžeš vybrat, jaká kategorie je pro Tebe nejvhodnější. Pokud budeš mít jakékoliv dotazy, obrať se na naše poradce.

Working Holiday

Pracovní dovolená je jedinečný program, který umožňuje bezdětným lidem ve věku 18-35 let odcestovat na Nový Zéland. Vyzkoušej si nový způsob života, poznej krásy Nového Zélandu a zažij opravdové dobrodružství.

Podmínky účasti:

  • české občanství
  • žádost mohou podávat i manželé, každý musí mít však svoji žádost
  • Working Holiday na Nový Zéland můžeš získat jen jednou
  • vízum je platné 12 měsíců od prvního vstupu na Nový Zéland

Více informací ZDE

Sezónní práce v zahradnictví a vinařství

Recognised Seasonal Employer Policy (RSE)

Toto pracovní povolení umožňuje krátkodobým pracovníkům ze zahraničí pracovat v oblasti zahradničení a vinařství. Pokud je Ti 18 a více let, chceš pracovat ve zmíněných oblastech a máš nabídku od úřadem schváleného zaměstnavatele, můžeš si zažádat o vízum nebo povolení v rámci Recognised Seasonal Employer Work Policy.

O pracovní povolení můžeš požádat pokud:

  • je Ti 18 a více let
  • máš nabídku na pracovní pozici od novozélandského zaměstnavatele, který splňuje požadavky stanovené novozélandskou vládou
  • splňuješ zdravotní požadavky
  • dokážeš opravdový zájem o práci - v motivačním dopise uvedeš, proč máš zájem pracovat na dané pozici, a jaké máš plány po návratu do ČR
  • zdravotní pojištění na celou dobu platnosti Tvého víza - pojištění společností, která má svého zástupce na NZ
  • nacházíš se mimo území Nového Zélandu

Podmínky podání žádosti:

  • vyplněná žádost - vyplňuj anglicky, hůlkový písmem
  • 1 fotografie pasového formátu
  • zaplacení poplatku za projednání žádosti - 100 GBP nebo 200 NZD
  • motivační dopis
  • dopis s plány do budoucna

Supplementary Seasonal Employment (SSE) Work Policy

SSE pracovní povolení může být uděleno pouze lidem, kteří již na území Nového Zélandu jsou a nemůže jim být uděleno na dobu delší než 6 měsíců. Počet míst je omezen a odpovídá počtu míst, který je prověřený novozélandskými úřady jako vhodný zaměstnavatel.

O pracovní povolení můžeš zažádat pokud:

  • je Ti 18 a více let
  • splňuješ zdravotní požadavky
  • dokážeš opravdový zájem o práci - v motivačním dopise uvedeš, proč máš zájem pracovat na dané pozici, a jaké máš plány po návratu do ČR
  • nacházíš se na území Nového Zélandu

O povolení NEMŮŽEŠ zažádat pokud:

  • jsi již v minulosti toto povolení získal
  • již jsi měl povolení v rámci Transitioning to Recognised Seasonal Employer (TRSE)
  • pokud jsi v rámci současného pobytu na NZ obdržel jiné pracovní povolení (včetně Working Holiday)

Podmínky podání žádosti:

  • vyplněná žádost - vyplňujte anglicky, hůlkový písmem
  • 1 fotografie pasového formátu
  • zaplacení poplatku za projednání žádosti - 200 NZD
  • motivační dopis
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace