Emigrace na Nový Zéland

Emigrace na Nový Zéland

Imigrace nebo vyřízení trvalého pobytu je záležitost poměrně obtížná. Samotný imigrační úřad na svých stránkách sice píše, že Nový Zéland vítá nové obyvatele - lidi, kteří do jejich země přinesou hodnotné zkušenosti, schopnosti, rozvoj podnikání anebo investování finančních prostředků. Dále pak umožňují residentům a občanům podporovat své rodiny a nabídnout jim život na Novém Zélandu. Měj ale na paměti, že veškeré jednání s imigračními úřady je komplikované a musíte postupovat obezřetně.

Pokud se pro emigraci rozhodneš, můžeš si vybrat z následujících programů:

  • Skilled Migrant Category Na základě bodového systému bude rozhodnuto, jestli máš požadované schopnosti a zkušenosti
  • Business and Investment Category Program pro zkušené podnikatele, kteří na Novém Zélandu plánují investovat, podnikat, zakládat živnost
  • Family CategoryV případě, že má člen Tvé rodiny, partner nebo blízký příbuzný novozélandské občanství anebo trvalý pobyt, můžeš se za ním přestěhovat

Nejsnazší cesta, jak v současnosti získat trvalý pobyt na Novém Zélandu, vede přes vzdělání. 

Studium je mezinárodně uznáváno a je založeno na britském systému vzdělání – stejná kvalita, nižší cena a nižší životní náklady, prostě ideální kombinace! Během studia je navíc možné pracovat a to 20 hod/týdně a 40hod/týdně během prázdnin. Kdo zde úspěšně ukončí své studium/viz. diagram, automaticky získává roční pracovní povolení v rámci OPEN WORK PERMIT VÍZ nebo ještě lépe 2leté plné pracovní povolení (EMPLOYER ASSISTED WORK PERMIT), je-li mu nabídnuta konkrétní pracovní nabídka, která souvisí s oborem, který studoval.

Modelový příklad 1:

  • v ČR jsi úspěšně vystudoval střední školu, ze které máš maturitu 
  • rozhodneš se odjet na NZ, kde si rozšíříš svou kvalifikaci studiem ročního programu New Zealand Diploma in Business (Level 5) – už při studiutohoto kurzu si můžeš přivydělávat a pracovat až 20 hodin týdně 
  • po úspěšném ukončení programu si můžeš zažádat o open post study work víza a ještě celý další rok na NZ neomezeně pracovat  
  • pokud se Ti poštěstí a dostaneš pracovní nabídku od novozélandského zaměstnavatele na min. 2 roky v oboru, který jsi vystudoval, můžeš zkusit zažádat o employer assisted work permit a pracovat na NZ další 2 roky 
  • další možností je pokračovat ve studium na NZ (např. bakalářským programem) – opět s možností částečného přivýdělku při studiu a pracovním povolením po úspěšném zakončení studia 

Modelový příklad 2:

  • v ČR jsi studoval na VŠ, kde jsi získal bakalářský titul v oblasti IT 
  • chceš odjet na NZ a zároveň si rozšířit své obzory ve vystudovaném oboru – rozhodneš se proto pro roční programu Diploma in Software Development (Level 7) – už při studiu tohoto kurzu si můžeš přivydělávat a pracovat až 20 hodin týdně 
  • po úspěšném ukončení programu si můžeš zažádat o open post study work visa a ještě celý další rok na NZ neomezeně pracovat  
  • pokud se Ti poštěstí a dostaneš pracovní nabídku od novozélandského zaměstnavatele na min. 2 roky v oboru, který jsi vystudoval, můžeš zkusit zažádat o employer assisted work permit a pracovat na NZ další 2 roky 
  • další možností je pokračovat ve studium na NZ (např. magisterským programem) – opět s možností částečného přivýdělku při studiu a pracovním povolením po úspěšném zakončení studia 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace