Absolventské vízum na Nový Zéland

Absolventská víza na Nový Zéland

Tyto víza umožňují úspěšným absolventům studia na Novém Zélandu dočasně žít, pracovat a cestovat po dobu 1 až 3 let v závislosti na dosažené kvalifikaci a případné pracovní nabídce ze strany novozélandského zaměstnavatele.

Existují 2 druhy absolventských víz

  • Open Work Permit
    (absolventské vízum bez relevantní pracovní nabídky)
  • Employer Assisted Work Permit
    (absolventské vízum s relevantní pracovní nabídkou z oboru Tvého studia)

Na jak dlouho se vízum poskytuje?

  • Vízum se vztahuje na extra pobyt na Novém Zélandu a může být poskytnuto na 1 až 3 roky
  • Open Work Permit je na 1 rok a Employer Assisted Work Permit je na 2-3 roky po úspěšném zakončení studia na Novém Zélandu

Jaké studium musíš mít ukončené?

  • ukončené studium na v délce min. 1 rok na úrovni 7 nebo více
  • nebo 2letá kvalifikace na úrovni 4-6
  • nebo 2 kvalifikace - každá minimálně na 1 rok s tím, že druhá kvalifikace je na vyšší úrovni

A co potom?

  • Pokud si během těchto 1-2 let student najde vhodnou pracovní nabídku na Novém Zélandu, lze přes tyto víza získat i povolení k trvalému pobytu na Novém Zélandu

Jak můžeš vízum získat?

  • K získaní tohoto víza je třeba prokázat, že máš minimálně $4.200 NZD na rok pro svůj pobyt na NZ
  • Toto vízum je dostupné jen pro úspešné absolventy:
    odborného studia
    (diplomas - Level 4-7)
    bakalářského (level 8)
    magisterského (level 9)
    doktorandského studia (level 10)
    v uznaných oborech (New Zealand Qualification Framework), které se kvalifikují v systému New Zealand Skilled Migrant Category
  • Absolventské vízum NEMŮŽE získat ten, kdo studuje POUZE ANGLIČTINU
  • O tyto víza lze žádat na Novém Zélandu do 3 měsíců po ukončení studia (do 6 měsíců u doktoranského studia)
  • Očekávaný příjem studenta během těchto 2-3 let je minimálně okolo $100.000 NZD - zhruba 1.700.000 CZK

ziskani absolventskeho viza na novy zeland

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace